måndag 29 augusti 2011

Pensionista växer och blir större

Pensionista växer mer på bredden än längden!
På hösten och våren och för den delen också på sommaren kommer det tips i alla tidningar med lite självförakt om hur vi ska sluta underhålla våra kroppar med fettbildande substanser i form av mat och dryck. Fett som placerar sig på de mest olämpliga ställen på våra arma kroppar.
Själv har jag gått från storlek 34 till storlek 40 på (ibland lyckas jag klämma in mig i en 38:a)
Detta har hänt under en tidsrymd av 37 år. Om det fortsätter så här kommer jag om ytterligare 37 år att vid 102 års ålder klä mig i storlek 46. Det är dock mer troligt att jag vid den åldern inte har någon storlek alls!
Nåväl, nu är det strax höst och dags för höstbantningen. Frågan är vilken metod jag ska välja. Det finns ju en hel del att välja på. Kaloribantning och GI och Atkins har jag prövat och som var och en läsare kan se ovan har det inte gått särskilt bra.
I somras när jag besökte son och hans vegetariansambo  i Malmö överraskade jag dem genom att bjuda på en restaurang som bara serverade så kallad levande föda.

RAW FOOD
Levande föda är nu inte halvdöda harar, larver eller andra småkryp. Utan grönsaker, frukt, nötter, baljväxter mm som inte hettats upp till mer än 42 grader. Man dricker goda juicer och téer och hårda små brödbitar som är gjorda på mjöl man aldrig har hört talas om. Visst det är ganska gott,en het  sommardag, då man inte orkar tänka på varm mat.
Man får nästan inte i sig några kalorier, men man får ägna sig en hel del att preparera maten. En rätt kan kräva ca 7 timmar i ugnen. Kolla tex in http://www.rawfood.se/

TUNGPIERCING
Det gör så ont i tungan att man inte kan äta överhuvudtaget. Lite soppa kanske kan gå ner efter ett par dagar efter piercingen. Mycket effektiv snabb bantningsmetod.Kolla in  http://www.bodyjewelry.se/ 

BARNVAKT
Nu är vi inne på motionsdelen vad gäller viktminskning. Att vakta barn i olika ålderskategorier leder till snabb och kvarvarande viktminskning om barnvaktandet återkommer någorlunda regelbundet.
Eftersom man inte hinner äta något, så tar man endast en diet bar och det i kombination med den motion och mentala oro som uppstår, leder till en viktminskning om ca 1 kg per dag.

BERGSBESTIGNING
Ta en tur till något riktigt högt berg. Till exempel bergsmassivet Himalya. Försök där att bestiga toppar typ K2. Orkar du inte detta räcker det med att ta sig till Basläger 2. Där är det så jobbigt att befinna sig att du enkelt förbrukar 12.000 kalorier per dygn. Läs mer i David Lagerkrantz fantastiska bok om klättring i Himalya. "Himmel över Everest". Handlar om en katastrof 1996 då tolv klättrare dog på berget.Finns bland annat som ljudbok på http://www.storytel.se/

OPERATION/FETTSUGNING
Den ultimata metoden att bli mindre. Du glider in till plastikkirurgen med storlek 40 och ut som en 36. Tror jag i alla fall. Denna metod är smärtsam och gör dig till en fattig människa. Dessvärre har jag fått uppfattningen att om du får mindre mage så ler fettcellerna på rumpan och fyller på sig där istället för i de utrotade cellerna på magen. Kolla in http://www.plastikkirurggruppen.se/ om du vill välja denna metod.

Själv har jag valt att välja bort samtliga ovanstående metoder. Nu ska jag äta mindre och motionera mer.
Det lär vara bästa sättet. Men först en god middag med lite smaskiga godsaker. I morgon är det tisdag.

OBS! Pensionista arbetar med att göra bloggen mer tilltalande.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar