fredag 16 december 2011

Pensionista är kär i .....

 
Det här är Yakki. Pensionistas stora kärlek.
Yakki är här fem månader och redan diva.

Pensionista avslöjar sin stora kärlek!
En stor kärlek kan mycket väl var en liten hund. En japanska med namn Yakki.

Efter ett sorgligt avlivande av hunden Ruff bestämde sig maken och Pensionista att nu fick det vara nog med hundliv i familjen. Ett beslut som det tog fem hela år att bryta. Men då hade Pensionista redan spanat in valpmarknaden under ett par år. Efter några hundutsällningar visste jag vilken hund jag ville satsa på. Det var inte svårt att få med maken på noterna - en bild på en vacker Shiba-Inu gjorde att han föll direkt. Det visade sig olätt att hitta en sådan liten goding. Kennlarna var inte många och Shibamammorma födde få valpar. Efter ett år fick vi napp
och åkte hela vägen till Ulricehamn för att hämta hem vår lilla valpis.
Nu har Yakki fyllt tre år och är en underbar kompis. Hon håller oss friska genom att ta med oss ut på långa promenader. Hon älskar, regn, snö, gegga, sol- ja allt som kan kallas ute. På kvällarna tycker hon att vi inte ska sitta och slöa framför TVn utan aktiverar oss med diverse boll-och hopplekar. Yakki är lite reserverad och tycker om att bli kliad under hakan, men vill inte sitta i soffan och mysa i mattes knä. På natten sover hon snällt i sin korg och vill inte sova i sängen hur vi än försöker.
Hon skäller ut våra gäster men när det väl är gjort så blir allt bra.
Promenader är det bästa vi vet. Och i och runt Stockholm finns det riktigt bra hundpromenader och med fina fik. Fik där hundar är riktigt välkomna.
På Gärdet alldeles intill Gärdet finns ett fik som heter Himmelska Hundar. Och där är det verkligen himmelskt att vara hund. Det är som på ett helt vanligt fik förutom att alla vovvarna springer runt och leker och har kul. De flesta är väluppfostrade och busar runt med kompisarna. Då och då springer de fram till lyckliga hussar och mattar och får lite hembakta hundkex. På detta hundcafé bjuds godis till både två-och fyrbenta vänner. Himmelska Hundar ligger på Hedinsgatan 13 i Stockholm.

Ett annat fantastiskt fik, Hunduddens café,  där det hembakta är värt en egen bakbok, ligger ute vid Hundudden på Kungliga Djurgården. Lite knepigare att hitta till men det är en jätteskön promenad dit från 69ans buss, hållplats Kaknästornet. Nu i november brinner en välkomnande brasa på cafét, när man kommer in blöt och ruggig efter promenaden. På Hunduddens café är alla snälla hundar välkomna - men de får inte springa runt och leka utan ska ligga kopplade under bordet. Här kan man också köpa hembakat levergodis till sin älskling (hunden).

Ett tredje bra hundfik ligger ute i Ulriksdal ute hos Bo Rappne på Slottsträdgården. Ta först en skön promenad runt Ulriksdals slott , titta sen runt bland alla Rappnes härliga växter, som får dig att drömma om den perfekta trädgården Avsluta med lunch eller fika i växthuset. Hundar har en egen avdelning och är hjärtligt välkomna.

Det finns många fler fik och en och annan restaurang dit man kan ta med det käraste man har (maken
och hunden) Numera har EU hjälpt oss att ta med hunden. Bara om maten tillagas direkt ute i lokalen är det fortfarande inte OK.
Fler tips om hundfik hittar du på http://www.hundisthlm.se/

Man behöver inte ha hund för att fika på hundcafé - men det är en fördel om man gillar hundar!




1 kommentar:

  1. Som sagt. Icke bara makar utan även väninnor kan med fördel medföras till hundfik!
    :-)
    Lena Köster

    SvaraRadera