fredag 14 oktober 2011

Pensionista är tillbaka

Pensionista kryssar i Östra Medelhavet
Vi kanske ska åka på kryssning sa Pensionista till maken när det började rycka i restarmen. Är inte det bara för pensionärer, svarade maken, 81 år.
Ja, med den inställningen, gick vi raskt in på nätet och insåg snart att kryssningar finns det hur många som helst och nästan vart som helst. Vi valde bor tExplorers Seadream kryssningmed lustyacht  i södra Karibien, med avslutning på Amazonfloden genom Brasilien, Venezuela och med avslutning i Peru. I stället blev det
en kryssning med Italienska MSC Magnifica från Venedig till Istanbul och tillbaka.
"Nej, nej, nej gör det inte sa väninnan A. Det finns inget värre! Kryssa runt med tusentals människor och nästan aldrig komma i land". Så följde en lång beskrivning om hur hemskt det är att kryssa. En massa fåniga regler om hur man ska klä sig. Galakvällar och annat tjafs. Men värst av allt - det tog timmar att ta sig till och från båten till de intressanta platserna på land. Detta lät inte bra, tänkte jag och innan vi bestämde oss definitivt kontaktade jag resebyrån och försäkrade mig om att MSC Magnifica fick lägga till vid kaj, just dit vi skulle och att det bara var att promenera iland och rakt ut i sevärdheten. så var det också på alla platser utom en men där fanns bus shuttle som gick hela tiden och det tog en kvart in till stan.
Från Venedig till Istanbul, låter väl romantiskt och lite spännande.
Routen gick enligt följande: Venedig-Bari-Kotakolon-Izmir-Istanbul-Dubrovnik-Venedig.
Flyg från Stockholm ingick i priset liksom transfers, helpension och balkonghytt.
Utflykter tillkom liksom V&S.
 Passagerarna var ca 2800 från alla möjliga och besättningen med Kapten Maresco var ca 1100
MSC Magnifica var 300 m lång och hade tretton hissar. 16 barer och en teaterlokal för 1400 sittande gäster.
Ett stiligt skepp med stabilisatorer, så sjösjukan uteblev.

Under kommande dagar kommer jag att beskriva våra glädjeämnen och vedermödor ombord på MSC Magnifica och kryssningens efterspel. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar